Начало > Новини > Съдържание
Ламарина щамповане индустрии три пречките за развитието на анализ
Apr 29, 2016

В момента, Китай машини, инструментална екипировка, ламарина щамповане и други промишленост производството стойност се нарежда най-големият, каза Китай сега стана оборудване за производство на енергия в света. Насърчаване на Китай преминаването от производство народа, "Дванадесет-пет" ключовите задачи в периода на Китай на преминаването от производство народа, както и разумна коригиране на индустриалната структура и промяна ще бъде производството на оборудване за постигане на научното развитие е основен приоритет.

Основната идея се развива висок клас оборудване, производствена промишленост в Китай за промишлена трансформация и модернизация на търсенето и развитието на нови индустрии от стратегическо значение, с акцент върху развитието на интелигентните, зелени производство и сервиз производство, което стана най-голямата задача за оборудване, производствена промишленост.

За десет години тъй като Китай се превърна в света производствен център и потребителя, пробиване един от производствената индустрия и други индустрии са направили безпрецедентното развитие. Разбираемо е, че индустрията на националната преса в момента, има около 40000 производствени предприятия, 2 милиона в Китай, годишното производство на 28 милиона тона на щамповане части, общите продажби възлиза на 400 милиарда юана, година 3 мм тънки стоманени плочи, повече от 40 милиона тона, купи щамповане плесен разходи 40 милиарда юана, нови щамповане оборудване оцените 20 милиарда юана. Нашите ламарина и изработка индустрия 30000 предприятия, 1,8 милиона работници, около 42 милиона тона от годишното производство на части ламарина, продажбите възлиза на 500 милиарда юана. Но със Съединените щати и на Япония връстници, щамповане и ламарина индустрия в Китай в момента, има някои проблеми, обобщени в три точки:

1, суровини и свързаните с тях технологии

Поради скрепителни елементи, вериги, извори, лагери, плесени и други продукти, използвани от лошото качество на вътрешния стомана по-малко разновидности на различни спецификации, директно засяга качеството на ламарина щамповане продукти. Машинни компоненти обща маса, масово производство, има редица сортове, обработка на висока прецизност продукти, високите изисквания на производствените технологии и оборудване и инвестиции. Чуждестранни фирми с висока ефективност и висока прецизност машиностроене, производствена линия или гъвкави линии, високоефективни автоматизирано производство. Но някои части на страната ни при финансови ограничения, малко инвестиции, способността на предприятието да преосмисли е лошо, по-малко напреднали оборудване не е подкрепа, влияе нивото на качество на продукта.

2, ниски нива на специализация, от скалата, бедните икономически

Метални щамповане части, в сравнение с на домакините, компании, необходими за установяване на първоначален капитал и технологии в относително малки, страната опит няколко периода от голямо икономическо развитие, група от частни компании са изникнали да развиват, но дължи на пазара търсене, в малки партиди, като няма икономии от мащаба. Повечето от пробиване обработка на самото предприятие е голям или малък, ниски нива на специализация, високи нива на оборудване, качеството на нестабилност, ниска икономическа изгода. Три основни автомобилната индустрия, гръбнакът предприятия в Китай с годишно производство на микро-моторни е по-малко от 50 % обща чуждестранна компания. Последните две години, локално построени хиляди щамповане завод в Китай, но годишно производство от повече от 300000 парчета от само няколко, главно подкрепа продукти за селскостопанска техника. Германия Рексрот произвеждаме всички видове щампа продукти 1.3 милиона, Япония масло развитие (щам) има годишно производство от повече от 600,000. Промишлени мухъл предприятия в развитите страни на глава от населението продукция на около 150,000 ~ 20 долара, само 40000 ~ 5 милиона юана в Китай. Заинтересованите страни отбеляза, че през последните години, с разнообразни форми на собственост и се прилагат общите политики за развитие, индустрията на хардуера е в процес на интензивно развитие процес чрез разпръскване да постепенно.

3, липса на капиталовите инвестиции, изследвания и развитие са слаби

Ламарина щамповане части вкусовата промишленост в края на 1970 на 20 век и началото на 80, по-рано въведе редица напреднали чужди технологии, но за храносмилането и усвояването на липсата на адекватни инвестиции за софтуер и хардуер. Според отвъдморските опит въвеждането и храносмилането и усвояването на необходимия капитал съотношението е около 1:7 и за това закъснение, бавно темпо на храносмилането и усвояването. Конкуренция на пазара и технологичните сила. Това придава в чужбина, имат повишен инвестиции, заемащи командир точка в технологията. Основни финансиране за изследвания и развитие на фирмата се отчитат като продажби 4 % ~ 5 %, фокус площ от 10 %. Въпреки че много колежи и университети, извършващи изследователска работа Китай в момента, много научни статии, научни изследвания, патенти са на много високо ниво, но с реалното производство, съчетано със здраво, бавно в търговски продукти.

Контролират оборудване небезопасни условия на необходимостта да се засили ежедневните проверки на оборудването (включително нейните предпазни устройства проверка) за откриване на всички видове рискове и подобряване и да гарантират, че безопасността устройства правилно. Отдел за развитие всяко устройство се навременно развитие, резервни устройства с по-голяма безопасност.

Според съответните експерти казват основна производствена оборудване е от съществено значение за производството, ламарина щамповане металообработващата промишленост да постигне мащаб, насипни и индивидуални производство, то се нуждае от съответните предприятия да продължи да подобрява и използването на технология на производство.